Despre scrierea cu diacritice – finalul

diacriticele limbii româneAcesta e ultimul articol din din seria despre scrierea cu diacritice.  Am ales, de când am început blogul, să  scriu folosind diacriticele. Nu am știut nimic despre SEO (acum știu de două ori mai mult 🙂  ) și despre influența diacriticeleor așa că prin această serie de interviuri am vrut să-mi lămuresc câteva probleme.

Am trimis cele trei întrebări, cele din articolele precedente, la 20 de bloggeri români şi am primit 15 răspunsuri, unele mai ample iar altele mai concise. În acest număr de răspunsuri sânt incluse şi două jignitoare … dar viaţa merge mai departe, fără supărări. În cele 5 articole, am publicat 12 răspunsuri,  cu diverse opinii. Răspunsul primit de la Zoso nu aveam de ce să-l public, dar îi mulţumesc pentru că mi-a răspuns, chiar dacă nu mi-a fost de ajutor în „cercetarea” mea. (în schimb mi-a dat de gândit). Au fost şi 5 bloggeri care nu au avut timpul sau dispoziţia necesara să răspundă – poate cu altă ocazie. Până la urmă un procent de 75% e un procent bun 🙂

Analizând toate răspunsurile primite – chiar şi comentariile de la articolele publicate pe această temă – am ajuns la concluzia că am ales corect  să folosesc diacriticele pe blog (măcar în articole dacă nu şi în comentarii). Din punct de vedere SEO blogul nu are de suferit dacă le foloseşti iar din punctul de vedere al limbii române este mult mai corect să scrii cu diacritice.  E doar o concluzie şi o alegere personală.

Vreau să le mulţumesc încă odată celor care au dorit să ia parte, alături de mine, la această mică cercetare, şi să le mulţumesc şi celor care au avut răbdare să urmarească toată seria de articole şi să mai şi comenteze la ele.

P.S.  Niciunul din cei care au citit şi comentat în această serie de articole, nu mi-a atras atenţia că în imaginea exemplificativă am folosit doar 4 semne. Măcar acum la final am făcut corecţia necesară 🙂

 

 

Latest Comments

  1. Alina 18 decembrie 2011
  2. Spiry 18 decembrie 2011
  3. Stefan 18 decembrie 2011
  4. Pingback: Despre SuperBlog 2012 - D - Petre 15 septembrie 2012
  5. Radu Clapa 13 februarie 2013