Fotbal American – Reşiţa Locomotives

Resita LocomotivesAcest articol despre fotbalul american şi echipa Reşiţa Locomotives  a fost publicat pe blogul romaniapeblog.ro  în data de 25 Octombrie 2012 dar pentru că acel site/blog a avut oarece probleme tehnice şi a fost indisponibil timp de mai multe luni, am decis să-l mut de acolo şi să-l republic aici pentru a avea, la mine pe blog, toate materialele pe care le-am scris şi care au legătură cu formarea şi dezvoltarea unei echipe de fotbal american la Reşiţa.

„Reşiţa Locomotives sau cum încearcă fotbalul american să cucerească România”

Raul Siladi & Resita Locomotives

Un medic stomatolog – Raul Siladi , pasionat de fotbalul american, testează marea cu degetul adică încearcă formarea unei astfel de echipe la Reşiţa. Echipe de fotbal american mai funcţionează, la noi în ţară, la Cluj, Oradea, Bucureşti şi la Timişoara, unde Raul activează de aproximativ trei ani.

Am aflat despre ideea înfinţării unei echipe de fotbal american la Reşiţa, de pe internet, mai precis de pe Facebook (uite că e bun şi Facebook-ul la ceva) unde Raul şi-a manifestat intenţia de a organiza o astfel de echipă şi a cerut opinii despre numele pe care să-l atribuie echipei. Au urmat diverse discuţii, propuneri, întrebări ale curioşilor şi până la urmă, iniţiatorul acestei acţiuni a ales numele şi sigla/logo-ul viitoarei echipe.

A avut loc o primă întâlnire a celor câţiva interesaţi de aceasta idee (întâlnire la care din păcate nu am reuşit să ajung) şi unde au fost distribuite câteva afişe simpatice, care anunţau o întâlnire de selecţie. Miercuri, în 17 Octombrie a avut loc această primă  selecţie  la care au fost prezenţi doar 12 amatori de mişcare şi sport. Chiar dacă au fost destul de puţini prezenţi la această întâlnire de selecţie, eu notez pentru posteritate  , această zi, ca dată de apariţie a echipei reşiţene de fotbal american  – Reşiţa Locomotives .  Cu toate că numărul participanţilor a fost relativ mic, Raul Siladi a declarat:

 Sincer, sînt foarte mulțumit. Aveam mari emoții. Sper că o să reușim să formăm o echipă, atâta vreme cât în Timișoara începuturile au fost și mai dificile. Am fost șase oameni la antrenamente. Dacă aceştia 12 se vor implica, eu spun că sînt șanse să formăm aici o echipă.

Au avut loc câteva teste, de alergare, de săritura în lungime de pe loc şi flotări , totul desfăşurându-se cu multă bună dispoziţie şi cu mult entuziasm chiar şi când pregătirea fizică a mai dat câte un rateu. Pe lânga antrenamentul / testare au avut loc şi multe discuţii în care Raul Siladi a răspuns întrebărilor celor prezenţi, întrebări despre echipamentul specific acestui sport, despre costurile pe care le presupune practicarea fotbalului american şi a împărtăşit câte ceva din experienţele lui de început şi gândurile pentru viitor.

Mă bucur că am fost prezent la acest prim antrenament al unei viitoare echipe sportive şi voi încerca să fiu un martor obiectiv la dezvoltarea fotbalului american şi la Reşiţa. Celor care vor spune că existau şi alte sporturi spre care se puteau îndrepta cei care doresc să facă mişcare în mod organizat, nu le pot spune decât că întotdeauna atracţia noutăţii a fost foarte mare. Până la constituirea oficială a unui club sportiv şi până când clubul va avea un site, puteţi urmări activitatea acestor entuziaşti şi pe pagina lor de pe facebook iar la primul meci de fotbal american promit ca voi reveni cu un nou articol şi cu mai multe fotografii.

Am aşteptat să mai treacă o săptamână, înainte de a publica acest articol, pentru a vedea dacă se menţine entuziasmul de la primul antrenament şi acum vă pot spune că Miercuri 24 Octombrie, la ora 18:00 a avut loc cel de al doi-lea antrenament cu participarea a 10 viitori sportivi, ceea ce îmi dă încredere că în viitor vom putea vorbi despre o echipă reşiţeană de fotbal american, care va purta numele Reşiţa Locomotives.

Resita Locomotives

Ce părere aveţi ? Va prinde oare fotbalul american în România ?

Update –  Fotbalul american este din această săptămână (19-23 Noiembrie 2012)  un sport recunoscut oficial şi în ţara noastră. Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a emis un ordin prin care acest sport popular peste Ocean, se poate disputa cu „acte în regulă“ şi în România.

Prima selectie pt. Resita Locomotives

Latest Comments

  1. Gabriel 28 aprilie 2013
    • D-Petre 28 aprilie 2013
  2. Centurion 28 aprilie 2013
  3. Pingback: Fotbal American – Reşiţa Locomotives | Romania pe blog 29 octombrie 2013