Fotogenica 2013

echipament Canon

Am aflat despre Fotogenica 2013 de pe blogalinitiative, unde am citit despre campania care îmi poate oferi şansa să particip la întâlnirea fotografilor cu profesioniştii, unde pe lângă workshop-uri foto, demonstraţii practice şi concursuri ar fi şi ocazia ideală de a testa produsele Canon.

… evenimentul vă va aduce față în față cu fotografi renumiți din România, precum Dinu Lazăr, Toma Bonciu, Francis Vaida, Cătălin Păduraru, Bogdan Botofei, Mircea Bădutz şi Simion Buia. Fotogenica este, cu siguranță, un eveniment de la care se pot învăța enorm de multe lucruri.

Provocarea campaniei de pe BlogalInitiative este să scriu de ce îmi doresc să ajung la evenimentul Fotogenica 2013, care va avea loc în perioada 7 – 9 iunie, la complex Wolf Bran. Prin luna octombrie 2012 am mai avut o tentativă de a încerca să particip la un workshop foto (dar n-a fost să fie) şi iată cam ce spuneam atunci:

Nu cred că principiile de bază ale fotografiei, încadrarea sau compoziţia cadrului,  s-au schimbat prea mult din anii ’85-’90, perioadă în care am fost mai apropiat de fotografie şi arta fotografică dar cred că un workshop foto ar fi chiar binevenit pentru a-mi reîmprospăta cunoştinţele şi mai ales pentru a afla ce pot, din punct de vedere tehnic, aparatele fotografice digitale moderne şi poate că astfel îmi va fi mai uşor să mă decid asupra viitorului echipament fotografic pe care intenţionez să-l cumpar.

Ceea ce am scris atunci este perfect valabil şi acum, cu menţiunea că Fotogenica 2013 este un eveniment de o amploare mult mai mare şi care ofera mult mai multe oportunităţi de învătare şi perfecţionare în domeniul fotografiei digitale. Am studiat programul acestui eveniment şi lista de workshopuri şi sînt câteva care mă interesează foarte mult şi de la care sînt convins că aş avea multe de învăţat aşa că o să le enumăr pe cele la care doresc să particip:

 • Tehnica Fotografica ( generala/introductiva)
 • Dualismul clar-neclar in fotografie (parteaI) by Mihai Musceleanu
 • Dualismul clar-neclar in fotografie (partea a-II-a) by Mihai Musceleanu
 • Outdoor –  Fotografia de natura intre setari tehnice si vizualizare by Toma Bonciu
 • Workshop video cu DSRL/ camere video by Adi Popa
 • Fotografie nocturna ( teorie)

Pe lângă aceste 6 mai sînt şi alte workshopuri la fel de interesante: fotografie subacvatică,  glamour&beauty, astrofotgrafie, body shapes, astrofotografie plus o deplasare la Rezervaţia naturală de urşi de la Zărneşti, dar cred că e imposibil ca un pasionat de fotografie să poată participa la toate manifestările de la Fotogenica 2013.

La acest eveniment, prin amabilitatea celor de la Canon, se oferă ocazia testării unor echipamente: 40 camere foto/ 80 obiective/ 5 camere video/ 5 imprimante şi poate că după testarea camerelor foto îmi va fi mult mai uşor să mă decid spre ce echipament foto să mă îndrept, pentru că de mai bine de 6 luni tot studiez şi compar caracteristicile mai multor tipuri de DSRL-uri pentru amatori.

Nu ştiu dacă juriul de la BlogalInitiative şi organizatorii de la Fotogenica 2013 „se mai încurcă” cu tinere speranţe de peste 55 de ani 🙂 dar eu cred că niciodată nu e prea târziu pentru a mai învăţa ceva aşa că îmi încerc şansa de a câştiga un loc la acest eveniment asta şi cu condiţia ca prin acest articol să obţin şi câteva (cât mai multe) din voturilor bloggerilor participanți la această campanie.

UPDATE – Si castigatorul este Marius Mandache. Felicitari!

Latest Comments

 1. Lucian 15 mai 2013
 2. Ana- 15 mai 2013
 3. Centurion 15 mai 2013
 4. Ionut 20 mai 2013
 5. mihaela 21 mai 2013
 6. Pingback: Despre Fotogenica 2013 - D - Petre 21 mai 2013
 7. Pingback: Am fost la Fotogenica 2013 - D - Petre 10 iunie 2013