Interviu blogosferic

microphonTitlul articolului – Interviu blogosferic – poate că induce puţin în eroare pentru că acest articol nu este despre tehnici secrete de abordare a unui interviu pentru obţinerea unui post mult râvnit, nu dezvăluie ţinuta cea mai potrivită la un interviu şi nici nu face referiri la atitudinea şi limbajul nonverbal din timpul interviului.

E vorba doar despre un scurt interviu pe care i l-am acordat unui coleg de blogosferă. Cu Florin Tomescu, un tânăr blogger de pe malul mehedinţean al Dunării, am luat contact  prin iarnă cam pe când se demara proiectul colectiv numit blog-event, proiect în care până la urmă eu nu m-am regăsit dar acest lucru nu ne-a împiedicat să ne mai citim din când în când.

Am acceptat să-i răspund lui Florin la aceste câteva întrebări pentru că alături de guest post, interviul este o foarte bună modalitate de promovare.  Dacă am lămurit „chestiunea” cu interviul blogosferic, nu-mi rămâne decât să vă invit să citiţi  la Florin pe blog, acest scurt interviu şi eventual să-l şi comentaţi.

—————————————————————————————————————————————————–

Deoarece blogul florintomescu.eu nu mai există – (pentru că autorul a trecut pe .ro luând totul de la zero si  nu stiu de ce nu a preluat articolele din blogul vechi) – o să fac un update aici şi o să public interviul pe care i l-am acordat lui Florin în Iulie 2012. 

F.T. – De cât timp bombăni prin blogosferă?

D-Petre – Nu am o vechime prea mare prin blogosferă. În această lună www.d-petre.ro  împlineşte un an de bombănit blogosferic dar sper să nu mă opresc aici şi să mai scriu pe blog încă mulţi ani.

F.T. – Ce te-a atras cel mai mult la blogging?

D-Petre – Am început prin a fi cititor de bloguri de tehnologie şi am fost plăcut impresionat de cantitatea uriaşă de informaţie disponibilă şi de modul rapid în care poţi găsi sau primii nişte răspunsuri. După ce o perioadă doar am citit bloguri a venit şi momentul în care am considerat că am ceva de zis, ceva care ar putea interesa mai mulţi oameni aşa că am început să scriu … la început pe un blog gratuit de pe wordpress.com dar foarte rapid am trecut la un domeniu propriu pentru că am început să iau în serios “chestia” asta numită blogging.

F.T. – Ai un blog generalist, sau unul în care articolele sunt concentrate pe o anumită nişă?

D-Petre – Am un blog semi nişat sau semi generalist J adică sînt două nişe destul de bine definite despre care scriu cu multă plăcere – FieldTarget (o disciplină a tirului practicat cu arme cu aer comprimat) şi Chinologie (noţiuni despre creşterea, educarea şi socializarea câinilor precum şi câte ceva despre concursurile canine) –  iar in rest sînt multe articole cu tematică mai generală, despre viaţă, politică, tehnologie, IT&GSM,  sport , blogging etc.

F.T. – Participi la concursurile pentru bloggeri?

D-Petre – Din când în când mai particip şi la câte un concurs pentru bloggeri sau la câte o campanie umanitară.

F.T. – Ai câştigat la acestea vreodată?

D-Petre – Nu am participat la prea multe concursuri până acum şi deocamdată nu am caştigat niciun concurs … doar experienţă.

F.T. – Cum te împaci cu blogmeet’urile. Ai fost până în prezent la vreo întâlnire în offline a bloggerilor?

D-Petre – Nu am participat până acum la nici un blogmeet şi asta nu pentru că aş avea ceva împotriva lor … dar deocamdată nu am avut ocazia pentru că pe plan local (Reşiţa, Caras-Severin) blogosfera e inactivă  iar pentru deplasări prin ţară nu prea am avut timp.

F.T. – Câteva cuvinte şi despre monetizarea blogurilor. Spune-mi dacă tu ai reuşit să faci bani cu ajutorului lui d-petre.ro şi dacă răspunsul e pozitiv, cum?

D-Petre – Când am început să scriu pe blog nici măcar nu ştiam că se pot câştiga bani din blogging şi nu acesta a fost scopul pentru care am inceput să scriu pe blog. Ceva “măruntţş”  a venit din câteva linkuri pe care le-am promovat in sidebar sau în footer. Nu am nimic împotriva advertorialelor bine scrise dar deocamdata nu am scris  articole pentru a câtiga bani de pe urma lor.

F.T. – Ţinând cont că suntem la finalul acestei întrevederi online, un mesaj pentru cititorii blogului meu?

D-Petre – La final vreau să le doresc, atât cititorilor tăi cât şi cititorilor mei, blogăreală plăcută şi să nu uite niciodată că omenia îşi are locul ei chiar şi în online.

Latest Comments

 1. Suion 17 iulie 2012
 2. albinuta veninoasa 17 iulie 2012
 3. Laurentiu 18 iulie 2012
 4. Ana- 18 iulie 2012
 5. Bucur 18 iulie 2012
 6. Georgy 19 iulie 2012
 7. Amy 19 iulie 2012
 8. MuTuLiCa 19 iulie 2012
 9. Tudor 20 iulie 2012
 10. vienela 20 iulie 2012
 11. Mortu 21 iulie 2012
 12. Beto 21 iulie 2012
 13. Roxana 22 iulie 2012
 14. Irina 23 iulie 2012
 15. ??? 24 iulie 2012
  • D-Petre 24 iulie 2012
 16. Pingback: Tutorial,cum sa ai taburi php. - Blogul lui Bucur 24 iulie 2012
 17. Pingback: Auto-promovare 15 « Nea Blogu' 8 septembrie 2012