Libertatea religioasă

Fiecare e liber sa creada sau nuFiecare om e liber să creadă sau să nu creadă într-o divinitate, fiecare om e liber să-şi aleagă divinitatea în care să creadă, fiecare om e liber să-şi aleagă modul în care işi manifestă credinţa (atâta timp cât nu-i deranjează pe ceilalţi) dar cât de departe se poate merge cu libertatea religioasă ?  

Pun această întrebare pentru că recent am auzit, în media,  despre un accident în urma căruia o persoană a fost operată dar familia a refuzat, pe motive religioase, transfuzia sanguină iar prognosticul medicilor în urma acestei decizii a familiei este foarte rezervat, adică acea persoană poate muri chiar dacă a fost operată la timp.

Cât de normal sau moral  este să laşi un om să moara datorită convingerilor religioase ? Sau de ce ai mai accepta intervenţia chirurgicală dacă nu dai voie medicilor să-şi ducă la bun sfârsit intervenţia ? – poate acei medici care au participat la o intervenţie fara prea mari şanse pentru pacient puteau să intervină în alt caz şi chiar să salveze o viaţă.  Oare într-o asemenea situaţie nu „te bate Dumnezeu” pentru că ai refuzat acelei persoane dreptul la viaţă prin decizia de a refuza transfuzia ? Cum  mai poţi dormi liniştit noaptea când şti că prin decizia pe care ai luat-o, de ai refuza transfuzia sau transplantul, ai condamnat un om la moarte ? Oare acest fapt nu cam contrazice perceptele din Biblie ?  

Poate că ar fi mai bine ca libertatea religioasa sa se opreasca la poarta spitalului …