O casa sanatoasa este o casa care este foarte bine izolata. Vata bazaltica este foarte utila in acest sens

vata bazaltica

Construirea sau achizitionarea unei case este una dintre cele mai mari realizari pe care fiecare dintre noi o poate realiza la un moment dat pe parcursul vietii. Detinerea propriei locuinte ne ofera un nivel ridicat de siguranta motiv pentru care detinerea unei locuinte este unul dintre cele mai importante scopuri avute. Pentru a ne putea bucura o perioada cat mai lunga de casa avuta trebuie ca aceasta sa fie protejata cat mai bine. Realizarea unei izolatii foarte bune a casei este unul dintre cele mai importante detalii care trebuie avut in vedere pentru a ne putea bucura o perioada cat mai lunga de timp de o casa sanatoasa din toate punctele de vedere. In ultimii ani domeniul constructiilor a avansat foarte mult motiv pentru care in momentul de fata pe piata exista multe solutii pentru realizarea unui sistem de izolatie a locuintei. Vata bazaltica este materialul care in momentul de fata este cel mai indicat pentru realizarea unui sistem de izolatie performant, util, durabil, care sa asigure confortul de care avem nevoie pentru a putea trai in locuinta in cele mai bune conditii.

Ce este vata bazaltica, care sunt avantajele oferite de catre aceasta si care sunt scopurile in care utilizarea acesteia ofera cele mai multe avantaje

Avand in vedere ca in momentul de fata vata bazaltica este cea mai buna alegere pentru construirea unui sistem de izolatie performant, util si durabil trebuie sa cunoastem cat mai multe informatii despre acest material. Vata bazaltica este un produs care are proprietati fizico – chimice performante obtinut prin fibrilizarea cu ajutorul centrifugarii a topiturii de bazalt. Este un produs anorganic bogat in minerale. Avantajele oferite de catre utilizarea acestui material face ca vata bazaltica sa detroneze materialele care pana in urma cu cativa ani erau considerate cele mai bune solutii pentru realizarea unui sistem de izolatie a cladirii. 8 dintre aceste avantaje vor fi prezentate in continuarea acestui articol.

1.Reduce pierderile de caldura motiv pentru care pe timp de iarna factura la energie termica este mult scazuta. Acest detaliu este foarte important mai ales in cazul in care detinem o locuinta sau o cladire nerezidentiala cu o suprafata mare, care necesita un nivel de incalzire mare. Pentru ca valoarea facturii la energie termica sa nu fie greu de achitat este necesara realizarea unui sistem de izolatie cu ajutorul vatei bazaltice.

2.Reduce foarte mult poluarea fonica. In cazul in care este utilizata o vata bazaltica cu o porozitate de 96% poluarea fonica este aproape insesizabila. Acest avantaj se observa cel mai bine in cazul in care cladirea izolata fonic cu acest material se afla intr-o zona extrem de aglomerata.

3.O casa izolata cu vata bazaltica este o casa in care nu va exista mucegai, igrasie sau probleme cu nivelul ridicat al umiditatii. Vata bazaltica permite transferul umiditatii de la interior la exterior ceea ce face ca nivelul de umiditate din interiorul locuintei sa fie in parametri normali. Acest aspect este foarte important avand in vedere ca foarte multe locuinte sau cladiri nerezidentiale au probleme mari cu mucegaiul sau igrasia.

4.Ofera un nivel ridicat impotriva focului. Vata bazaltica este un material incadrat in categoria A1 in ceea ce priveste siguranta la foc ceea ce inseamna ca acest material nu intretinere focul, nu emana fum sau alte gaze care pot pune in pericol starea de sanatate a oamenilor.

5.Ofera protectie pe termen foarte lung. Vata bazaltica este unul dintre materialele aflate in acest moment pe piata materialelor de constructii care ofera siguranta si protectie pe termen foarte lung. Trecerea anilor nu modifica proprietatile acestui mateiral, nu il face sa se contracte sau sa corodeze si nici nu este atacat de ciuperci. Cu alte
cuvinte, vata bazaltica este un material care protejeaza casa atat timp cat aceasta este in picioare.

6.Contribuie la construirea unei case ecologice. In momentul de fata se pune foarte mult accent pe utilizarea materialelor de constructie ecologice. In viitor acest detaliu va fi si mai important motiv pentru care materialele ecologice vor fi pretuite din ce in ce mai mult. Vata bazaltica este unul dintre materialele care nu doar ca este obtinut prin metode ecologice ci ofera mult mai multe avantaje decat produsele obtinute prin metode care polueaza foarte mult mediul inconjurator.

7.Construirea unui sistem de izolatie utilizand vata bazaltica este o activitate care poate fi realizata foarte usor, simplu si fara depunerea unui efort fizic ridicat pentru ca vata bazaltica este un material usor de manevrat.

8.Este compatibil cu marea majoritate a materialelor de constructie utilizate in momentul de fata in realizarea caselor, cladirilor nerezidentiale sau a celor industriale.

Concluzii

Sistemul de izolatie al unei cladiri trebuie sa fie realizat din cele mai bune materiale de constructii indiferent de utilitatea cladirii. O cladire care se doreste a fi utilizata pe termen foarte lung trebuie sa aiba un sistem de izolatie performant, capabil sa ofere un nivel ridicat de protectie pe termen foarte lung. Avand in vedere avantajele oferite de catre vata bazaltica dar si proprietatile fizico – chimice avute de catre acest material de constructie este clar ca vata bazaltica este cea mai buna solutie avuta in acest moment la dispozitie pentru construirea unui sistem de izolatie eficient, performant si durabil. Pentru ca utilizarea vatei bazaltice in construirea sistemului de izolatie sa fie rentabila si din punct de vedere economic este necesar ca aceasta sa fie achizitionata la cel mai bun raport pret – calitate. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul magazinului online e-izolatii.ro.

Latest Comments

  1. Mara 30 aprilie 2020

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.