Prima Suta

d-petre.roAseară, când mă pregăteam să închid calculatorul, am văzut că am 99 de articole publicate, aşa că am zis să marchez evenimentul şi să scriu ceva pentru ocazia asta. Să fac un fel de bilanţ al drumului de la zero la o sută de articole.

Am început pe domeniu propriu în 24 iulie 2011 cu două articole preluate de pe blogul pe care l-am avut, timp de o lună si jumătate, la blogspot dar în care mai mult m-am jucat cu temele şi opţiunile şi n-am prea scris dar în schimb am început să citesc multe bloguri.  Aşa l-am descoperit pe Gabi şi din vorbă-n vorbă  🙂  m-a îndrumat spre un domeniu propriu şi m-a încurajat să scriu. Tot el a fost şi primul comentator de pe acest blog. Mulţumesc Gabriel Ursan.

Citindu-l pe Gabi am dat de  MadMike , apoi l-am descoperit pe Tudor care scrie despre omenie şi oameni  (de la el  l-am descoperit  pe Petre Derscanu) …  şi au urmat mulţi alţii:  ‘mnealui  ,  Pato  ,  Bogdan  ,  Bazaconii online   ,   Ganduri Adunate   . Pe nepotu l-am găsit mai în primăvară căutând informaţii despre motorola Defy şi Android. Îmi pare rău că Bogdan Rosca nu a mai scris nimic de o lună … poate revine în forţă.

 Nu mai ştiu cum l-am găsit pe Refuzake dar el a fost primul care mi-a făcut promovare … am stat o lună în sidebar la el, la rubrica „blog promovat” 🙂 mulţumesc omule!  Şi să nu-l uit pe Blogatu care a facut un fel de videoreview blogului.

Pe lângă aceste bloguri pe care le citesc şi uneori mai  comentez,  am citit mult despre wordpress, despre blogging, despre SEO şi bineînţeles că am mai aruncat câte un ochi şi pe la greii blogosferei – îi trec în ordine alfabetică, să nu-i supăr cumva  🙂  Arhi  ,  BobbyVoicu  ,  Chinezu  ,  Manafu  , Piticu  ,  Zoso .

În Septembrie m-am înscris la concursul SuperBlog – fără să prea ştiu în ce mă bag – dar a fost o experienţă deosebit de interesantă şi chiar utilă pentru un începător ca mine. (acolo i-am descoperit pe Şerban  şi pe Robin ) 

În Noiembrie am văzut, cu surprindere, că prietenul Google mi-a dar Page Rank 3 – nici nu prea ştiu dacă-i de bine sau de rău … pentru că n-am făcut prea multă optimizare (nu mă pricep la SEO) , n-am făcut schimb de link-uri sau bannere şi blogul a fost înscris doar în vreo 3-4 directoare / agregatoare.

Şi uite aşa, în patru luni şi un pic, am adunat 99 de articole – o sută  cu acesta – şi cam 270 de comentarii  … o fi mult ? o fi puţin ? Oricum nu mi-am propus, deocamdată, 🙂  cine ştie ce mari realizări cu blogul aşa că mă declar mulţumit. Voi ce ziceţi ? (cei care aţi avut rabdare să citiţi până la final 🙂  )  am de ce să fiu mulţumit de evoluţia blogului sau nu ? dar fiţi sinceri, pentru că răspunsuri de complezenţă chiar nu mă ajută deloc.

P.S.  Sâmbătă si Duminică voi încerca să pun tema nouă. M-am decis greu şi pâna la urmă am ales London Live.

Latest Comments

 1. eSorin 8 decembrie 2011
 2. Tudor 8 decembrie 2011
 3. Spiry 8 decembrie 2011
 4. Roates Adriana 8 decembrie 2011
 5. MadMike 8 decembrie 2011
 6. Radu Iulian 9 decembrie 2011
 7. Naruto 9 decembrie 2011
 8. roscabgdn 9 decembrie 2011
 9. Pato Basil 9 decembrie 2011
 10. Stefan 9 decembrie 2011
 11. ionut 10 decembrie 2011
 12. Vorbe Goale 10 decembrie 2011
 13. Raki 10 decembrie 2011
 14. Alina 10 decembrie 2011
 15. Costy 11 decembrie 2011