Sa inceapa Aventuria!

Chiar dacă afară e deja mai rece, asta nu mă împiedică să profit de zilele frumoase, cu soare şi să plec într-o mini vacanţă de week-end  împreună cu un prieten. Şi pentru că ne leagă o pasiune comună, am ales să petrecem timpul într-o expediţie de pescuit dar şi de prospectare a unor noi locuri pentru pescuit sau pentru petrecerea timpului liber în natură şi bineînteles că vom profita de ieşire pentru o mică aventură pe biciclete.

Hotărârea fiind luată am început să ne gândim la bagaje, aşa că am apelat la aventuria.ro  Nu stiţi de ce am apelat la aventuria ? Răspunsul e foarte simplu. Pentru că aventuria.ro este cel mai complex centru de închiriere şi vânzări de echipament sportiv şi soluţii de transport, existent acum în România, cu o bază materială de peste 50.000 de Euro şi cu peste 3.000 de produse disponibile online.

Aşa că ne-am luat cam tot ce aveam nevoie pentru mica noastră expediţie, în afară de produsele alimentare şi anume:

– am luat bare transvesale şi suport de bicicletă pe carlig – EuroClassic G5;

– pentru că se adunau multe bagaje plus uneltele pentru pescuit am luat şi o cutie portbagaj Atlantis 780, cu volum de 480 litri şi lungime interioară de 185 cm;

– bineînţeles că am închiriat şi două  biciclete MTB ;

– precum şi un caiac dublu pentru râuri line sau Dunare, ca să putem ieşi pe apă, la pescuit.

Am echipat maşina cu barele transversale, cu suportul pentru biciclete şi cu încăpătoarea cutie Atlantis, neuitând să ancorăm foarte bine caiacul apoi am împachetat cortul şi sacii de dormit, proviziile de apă şi alimente. A urmat partea cea mai grea şi anume alegerea sculelor pentru pescuit, a nadelor şi momelilor necesare dar după multe controverse prieteneşti ne-am decis ce o să luăm cu noi şi ce o să lăsăm acasă pentru o altă expediţie. A urmat „bucuria” vizitării unei benzinării pentru a umple rezervorul maşinii şi odată terminate toate acestea, am plecat la drum.

Traseul ales a fost bineînţeles, unul pe malul Dunării, la intrarea fluviului în ţară, în zona Bazias, pentru a putea face, în prima zi, o excursie cu bicicletele până la Coronin ca să mai admirăm odată stânca Babakaia dar şi  pentru a prospecta locurile în care urma să pescuim a doua zi şi pentru a lua ultimile informaţii de la pescarii localnici. Plecarea din Reşiţa spre Baziaş a fost foarte matinală tocmai pentru a avea timp suficient, (după camparea în zona aleasă) şi pentru porţia de pedalare dar şi pentru o sesiune de vâslit în caiac în timpul unei scurte iesiri pe apă în Rezervaţia Naturală Baltă Nera-Dunăre, căreia noi, în zonă, îi spunem Nera Moartă, ca să admirăm natura în cea mai desăvârşită salbăticie a ei, urmând ca a doua zi să ne-o dedicăm pescuitului la crap şi ştiucă pe zonele identificate în prima zi.

Foarte utilă treaba asta cu închirierea echipamentului de la Aventuria.ro pentru că aşa chiar poţi testa „în sarcină” unele produse sau echipamente şi te poţi decide în cunoştinţă de cauză dacă le cumperi sau nu. Şi pot să spun că tare m-am mai îndragostit de bicicletă şi de caiac.

Articol pentru etapa nr.9 a concursului SuperBlog 2011