Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița

Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Resita a fost redată elevilor. 

La conferința de presă desfașurată la Școala Gimnazială „Mihai Peia” au fost prezentate lucrările de reabilitare prin care a trecut această veche școală reșițeană. Despre proiectul „Reabilitarea Școlii Gimnaziale Mihai Peia, Reșița”,  a vorbit primarul Ioan Popa, doamna viceprimar Madălina Chiosa și Liliana Dacica (directorul Direcției Generale de Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte).

Proiectul „Reabilitarea Școlii Gimnaziale Mihai Peia, Reșița, ce a avut drept obiectiv creșterea eficienței energetice, a cuprins numeroase lucrări: finisare spații interioare și termoizolare pereți exteriori, aplicare covor PVC, modernizare grupuri sanitare, schimbare uși și ferestre, montare camere video, sisteme de alarmă la efracție, detectoare incendiu etc. O suprafață plană cu acces pentru persoane cu dizabilități a fost amenajată la intrarea în școală. Au fost montate panouri fotovoltaice (4 buc). Șarpanta și acoperişul corpului școlii au fost refăcute. Pe fațada vest a clădirii s-a construit casa liftului și s-a montat un ascensor/lift exterior.  Școală a fost dotată cu mobilier, echipamente și materiale didactice și echipamente IT. Pentru accesul în sala de sport a persoanelor cu dizabilități a fost achiziționată o rampă metalică mobilă în zona vestiarelor.

Despre lucrările de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” realizate cu fonduri de la bugetul local, prin Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului, a vorbit Daniel Călin. 

Lucrările de sistematizare și modernizare a curții interioare și a zonelor adiacente au fost realizate de Primăria Municipiului Reșița prin Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea  Patrimoniului Consiliului Local, ce au constat în executarea unei rampe de acces la ieșirea din Corpul C1-Școală către curtea interioară, pavarea aleilor pietonale, montarea de mobilier urban nou și înfrumusețarea zonelor verzi prin plantarea de arbori și gazon, amenajare zonă pentru teren de volei și montare foișor.

Primăria Municipiului Reșița a realizat două subtraversări/foraje pentru conectare cămine de pluvial și menajer la rețeaua municipiului. A fost refăcut pe toata suprafața acoperișul șălii de sport. 

Scoala Gimnaziala „Mihai Peia” din Resita – scurt istoric

S-a înființat în anul 1949, cu numele de Școala de 4 ani nr. 4, pentru un număr de 60 de elevi din ciclul primar. În anul 1951 s-a unit cu  Școala de 7 ani nr. 4, situată pe Bd. Al. I. Cuza. În anul 1963 clădirea de pe str. Rapsodiei, care astăzi este str. Gratz, primea denumirea de Școala Generală nr. 6 Reșița, și deschidea porțile pentru un număr de 1145 de elevi. Din anul 1985, în cadrul unității funcționează învățământul fără frecvență cu clasele V-VIII, fiind singura unitate școlară din municipiu, și din județ, care oferă această formă de învățământ.

În anul 2005 este dată în folosinţă noua sală de sport, construită prin CNI. Unitatea de învățământ a luat, în anul 2012, numele primului director al Școlii Generale nr. 6 din Reșița: Mihai Marian Nicolae Peia. 

După scurta conferință de presă am făcut un tur prin clasele, cabinetele și laboratoarele școlii. Deși a durat aproximativ doi ani reabilitarea, se pare că a meritat toată această așteptare, pentru că acum Școala Gimnazială „Mihai Peia” chiar arată și este o școală modernă dotată cu table inteligente, videoproiectoare și cu tot ce mai trebuie pentru un învățământ modern. În galeria de fotografii de mai jos puteți vedea câteva clase, laboratorul de informatică, cel de biologie, cel de chimie și de fizică. 

Totalul investiției este de: 10.113.984,75 lei, din care:

 Valoare eligibilă Proiect POR: 8.626.719,12 lei lei (din care 2% din bugetul local: 172.534,39)

Valoare neeligibilă Proiect POR – bugetul local:  602.977,59 lei

Valoare lucrări buget local: 884.287,94 lei (modernizare curte, acoperiș sală sport, lucrări subtraversări, pictură murală)

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.