Sisteme de supraveghere pentru firme

Oare de ce sunt necesare şi utile unele sisteme de supraveghere pentru firme ? Un răspuns rapid şi simplist ar putea fi  faptul că mai sunt şi persoane rău intenţionate care ne pot face multe neplăceri. Dacă ar fi să fac o enumerare a acestor tipuri de persoane poate că lista ar fi prea lungă aşa că mă limitez la doar câteva tipologii.

Angajatul nemulţumit – de ce este nemulţumit un angajat asta-i altă discuţie  şi nu face obiectul prezentului articol, dar firmele dotate cu sisteme de supraveghere pot monitoriza activităţile angajaţilor, pot vedea cât de des iau pauză unii dintre ei sau cât din timpul de lucru şi-l ocupă cu activităţi personale care nu au legatură cu îndeplinirea treburilor pentru care sunt plătiţi.

Hoţul –  dacă e vorba de un magazin apar inerent şi persoanele cărora nu le place să plăteasca produsele cumpărate şi care încearcă să le ascundă în cele mai neobişnuite locuri aşa că un sistem de supraveghere a spaţiului este deosebit de util pentru că se pot astfel monitoriza traseele persoanelor predispuse la acte sau activităţi infracţionale şi se pot descoperi anumite tipologii sau comportamente suspecte. Pe lângă sistemele de supraveghere pentru spaţiile interioare ale magazinelor poate că nu ar strica să ne gândim la un sistem antiefracţie sau şi la alte sisteme de alarmă, pe cablu sau wireless.

Concurenţa  – Aici deja putem intra şi în domeniul spionajului economic chiar dacă nu activăm în sectoare de înaltă tehnologie şi cercetare sau putem vorbi doar despre un concurent sau partener nemulţumit care din invidie alege să ne facă diverse probleme … de ce-i roade pe unii invidia şi de ce nu pot trăi liniştiţi indiferent de succesul altora asta-i o treabă mult mai greu de rezolvat şi necesită prezenţa unor medici specialişti.

Indiferent dacă e vorba de spaţiul unei firme, al unui magazin sau de un spaţiul personal (cum ar fi un apartament, o casă, o vilă sau o cabană) nu strică niciodată să avem sisteme de supraveghere moderne care chiar dacă nu intodeauna pot impiedica o acţiune neautorizată (furt, distrugere sau spionaj) măcar ne pot ajuta, atât pe noi cât şi poliţia să identificăm persoanele răuvoitoare.

Dacă ne-am convins de utilitatea unor sisteme de supraveghere pasul următor este să ne orientăm spre un anumit tip de sistem de supraveghere care să se potrivească scopurilor noastre şi în acest caz ne poate veni în ajutor magazinul skut.ro. În magazinul skut.ro putem găsi pe lângă o mare diversitate de sisteme de supraveghere şi sisteme de alarmă, sisteme de detecţie a incendiilor, videointerfoane, interfoane, sisteme de automatizare a porţilor sau alte sisteme de acces în incinte care trebuie protejate.

Când am identificat şi stabilit clar necesităţile şi priorităţile este mult mai uşor să facem alegerea sistemului de supraveghere potrivit de pe site-ul magazinului skut.ro. Poate că în unele situaţii sunt mai potrivite, cel puţin din punct de vedere economic, unele sisteme de supraveghere analogice pe când în alte circumstanţe mai potrivite sunt sistemele de supraveghere IP care ne permit şi o monitorizare online permanentă. Nici chiar după această opţiune alegerile pe care trebuie să le facem nu s-au terminat pentru că putem opta pentru sisteme de supraveghere IP pe fir sau wireless.

Despre avantajele sau dezavantajele unui anumit tip de sistem de supravegere faţă de altul poate că voi scrie într-un articol viitor.

 

Latest Comments

  1. Oana 23 decembrie 2015
  2. Alina 18 ianuarie 2016
  3. Ana 1 februarie 2016

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.