Sâmbătă şi Duminică la Reşiţa a fost Târgul de Florii organizat de Camera Agricolă a judeţului Caraş-Severin. Sâmbătă s-a desfăşurat şi Alaiul Primăverii dar în acest an nu am reuşit să ajung ca să pot face câteva fotografii aşa cum am făcut anul trecut dar am ajuns prin zonă mai spre după amiază ca să văd târgul de florii.
La târg ca la târg … au fost şi multe flori, pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele dar au mai fost şi alte mărfuri agricole: miere şi produse din miere, ciuperci pleurotus proaspete sau murate împreună cu morcovi şi ceapă şi puse la borcan, brânză şi caş de oaie şi vaci ba chiar şi brânză de capră dar şi ţuică multa de la producători din zona cărăşeană … şi pentru că tradiţiile se actualizează şi in Banatul de munte, am găsit chiar şi tuică de struguri sau ţuică de smochine, tradiţionale :).
Pe lângă flori şi produsele tradiţionale bineînţeles că şi-au găsit locul şi nelipsitele kitsch-uri de bazar dar şi baloanele viu colorate sau nelipsita vedetă a târgurilor de altădată – vata de zahăr pe băţ. Copii au avut şi ei parte de distracţie pe plasele de sărituri sau pe toboganele gonflabile.
O parte din cei care au participat dimineaţa la Alaiul Primăverii, formaţii de dansuri, fanfare, solişti instrumentişti şi vocali au susţinut un program artistic, spre încântarea reşiţenilor prezenţi Sâmbătă după amiaza în Parcul Tricolorului. Puteţi vedea mai jos câteva imagini de la Targul de Florii de la Reşiţa.
Foarte frumoase pozele 😀
Multumesc
Stii ce pofta mi-ai facut cu ciupercile pleurotus murate? Nu am mai mancat de cativa ani…
Mie targurile de flori mi se par asemanatoare paradisului. Ma pierd cu totul, uit de toate si pot sta ore in sir sa admir frumusetile adunate acolo. Mihai face eforturi mari sa ma poata lua de acolo. :))
Mi-am luat un borcan de ciuperci cu toate ca erau cam scumpe dar imi plac tare mult ciupercile de fag murate.
Foarte tare 🙂 Nici nu stiam de existenta targului. Ai surprins esentialul in poze 🙂
Foarte frumoase toate pozele, Petre, dar cele cu flori sunt deosebite.
ca de obicei frumos, eu am fost anul trecut….imi pare rau ca anul asta am ratat
off, ce plugin folosesti pentru poze?!
Pluginul pentru poze e Shutter Reloaded Plus (un shuter reloaded modificat putin de catre Dănăilă Iulian Nicu) iar pozele sunt puse intr-o galerie cu NextGEN Gallery – pentru ca tema mea are o problema cu galeria din WordPress.
dupa o asa lunga iarna, abia asteptam sa iasa florile, liliacul preferatul meu
Foarte reusite pozele. Eu am fost la Pitesti, in fiecare an se organizeaza o expozitie extrem de frumoasa cu diverse exponate. Bineinteles ca primeaza lalelele.
Faină treabă!
În Teleorman, la Alexandria, există ceea ce se numeşte „Târgul Meşteşugarilor” şi „Agralimex”, evenimente devenite deja tradiţionale, în zona Zilei Alexandriei (Sfântul Alexandru).
Povestea de aici, cu colorartura ei, mi-a amintit de exact aceste poveşti a la Grimm din Alexandria.
Sunt clipe frumoase, e un eveniment pestriţ, cu tot felul de exponate, de la manufactură la kitsch „100% autentic!”, la combine Laverda de 6,5 m cu control cibernetizat, cu turtă dulce, bere, mici, gogoşi, halviţă, nuga şi muuuultă muuultă lume pe străzi! 🙂 A! Şi multe artificii şi bum-poc de toate culorile! 😀
Mulţam de feliuţa de atmosferă caldă, „patriarhală”!
Cautam ceva poze cu targul de flori de anul asta si am dat de articolul dvs. Nu as fi avut nimic de obiectat daca producatorul de ”tuica de struguri si tuica de smochine traditionale” nu ar fi fost subsemnatul. Omitand greseala de exprimare din fraza de mai sus cu tuica, tuica poate fi doar din prune, restul tariilor din alte fructe se numesc rachiuri, remarc o usoara ironie legata de ”traditionalismul” strugurilor si smochinelor in Banat. Nu cred ca are rost sa ma apuc sa va insir istoria cultivarii strugurilor de la Noe sau de la Burebista si nici de patrunderea smochinului odata cu ocupatia otomana in Banat. Totusi ar trebui sa retineti ca asa zisi producatori banateni (omniprezenti la toate targurile) care va imbie cu tuica traditionala de pruna, au niste materii prime si mai traditionale : alcool rafinat sarbesc, esente de fructe unguresti si apa de izvor din Farliug, Teregova sau Luncavita. Nici carnatii sau afumaturile nu sunt mai departe, considerand carcasele de porc importate de c+c sau banat bun mai autentice decat cele din ograda taraneasca. In fine dar nu in the end, problemele astea sunt nesemnificative, mai multa atentie in viitor.
Florin, aţi remarcat bine – era clar vorba de o uşoară ironie pentru că rachiurile de struguri sau smochine (ca sa fiu în asentimentul dvs, şi să nu-i mai spun ţuică) nu mi se par deloc produse tradiţionale bănăţeane.
N-am stat să fac analize nici la ţuica tradiţionala de prună şi nici la brânza sau cârnaţii afumaţi, dar asta nu are niciun fel de relevanţă în contextul acestui articol din 2013 … în acest an am preferat să merg la o altă „chestie” tradiţională românească – Fotbal American. 🙂