Transporta copilul in siguranta!

Siguranta in trafic este ceva ce trebuie aplicat cu strictete, indiferent daca este vorba despre adulti sau despre copii. Orice adult, ar trebui sa stie ca este obligatoriu sa isi puna centura de siguranta atunci cand urca la volan. Acelasi lucru este valabil si pentru ceilalti pasageri auto. Centura de siguranta nu este un moft, ci un lucru care iti poate salva viata.
Siguranta copiilor, ce sunt transportati cu autoturismul, este o alta poveste. Pana la varsta de 12-13 ani, cei mici ar trebui sa fie transportati numai cu scaune auto copii speciale. Desi pe piata sunt foarte multe tipuri de scaune, nu toate sunt recomandate. Mai mult, acestea trebuie sa fie omologate si autorizate. Scaunele auto pentru copii sunt disponibile in functie de varsta micutului. Astfel, pentru nou-nascuti exista acele scaune de tip scoica. Dupa ce cresc si pot sa stea in sezut, sunt recomandabile altfel de scaune.
scaune auto copii
La magazinul online Kidscare, puteti gasi scaune auto Isofix. Acestea sunt scaune ce se pot folosi pe o perioada mai indelungata de timp. Scaunele Isofix sunt printre cele mai sigure tipuri de scaune pentru cei mici. Ele se fixeaza intr-un mod special pentru a deveni rigide si a nu avea niciun fel de joc atunci cand sunt puse pe bancheta din spate. Practic, un astfel de scaun devine parte integranta din bancheta masinii. In cazul nefericit al unui accident, acest tip de scaun nu se va desprinde, nu se va rasturna si nu are nicio sansa sa se loveasca de scaunul din fata.
Tot pe Kidscare, mai sunt disponibile si scaune auto rear facing. Si acestea sunt, de asemenea, foarte confortabile si sigure. Pot fi utilizate pana la varsta de 11 ani. Acesta are un sistem rotativ ce permite rotirea scaunului la 360 de grade, dar poate fi si fixat. Scaunele se prind in 5 puncte, oferind astfel o siguranta maxima. Se regleaza pe inaltime si tetiera se poate aseza pe 10 pozitii, in functie de cum se simte copilul mai confortabil. Scaunele Rear Facing au un design deosebit, la fel ca si cele de tip Isofix. Ambele tipuri de scaune sunt realizate din materiale moi si rezistente, in culori placute, ce se pot integra usor in design-ul autoturismului.
scaune auto copii
Nu trebuie sa ne uitam la pret atunci cand vine vorba despre copilul nostru. Trebuie sa fim cosntienti ca a-l transporta cu un astfel de scaun, pe langa o obligatie legala este, mai intai, una morala fata de tot ceea ce ne este mai drag pe aceasta lume.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.