Zapping Blogosferic 25

nofollow - dofollow                                                                                                                                                   sursa img.

Ediţia cu numărul 25 a zappingului blogosferic va fi şi un fel de început la care se pare că ne îndeamnă goagălul … adică în această serie de articole nu vor mai fi linkuri DoFallow pentru că aşa vrea goagălul … altfel e posibil să se supere pe noi şi să ne penalizeze dar mai multe amănunte veţi găsi în ultima recomandare din aceasta repriză de zapping blogosferic:  articolul lui Adrian Monoranu.

Roxana ne propune un amplu ghid despre optimizarea seo pentru bloguri chiar dacă nu e cel mai actual articol despre SEO şi optimizări, înarmaţi-vă cu ceva timp pentru a parcurge tot materialul pentru că sînt multe „chestii” interesante şi utile pe acolo … inclusiv trimiterea spre un alt articol şi mai vechi care contine un alt mic ghid seo.

Am creat acest ghid de optimizare pentru bloggerii care isi doresc sa faca ceva profesionist. Acest articol este scris in doua parti:prima despre optimizare blog (wordpress) si a doua despre promovare blog.

Teodor Marin are un articol despre Tehnici SEO în raport cu ultimele update-uri Panda și Penguin

După ultimele update-uri făcute de Google pentru Penguin și Panda am analizat câteva site-uri care au fost penalizate încercând să identific ceva cauze comune. Precum și modalități de a scoate website-urile din penalizări și modificările aduse în sine algoritmilor de căutare.

Cei de la SEO Monitor ne prezintă câteva aspecte despre personalizarea 2.0, content strategy şi SEO în lumea Post-Penguin.

Pe  18 pana pe 21 februarie, a avut loc la Londra cea de-a 14-a editie a SES Conferences,  cel mai important eveniment european dedicat digital marketingului. SEO monitor a fost la conferinta si pentru voi, SEO & online marketing fanatics, am adus:

Un overview al viitorului in online, asa cum e vazut de marii jucatori
Un review al celor mai bune prezentari legate de viitorul SEO
Toate prezentarile sustinute la SES. Le poti descarca de la finalul articolului, in functie de topic.

Raluca Alexe ne atenţionează să nu mai cădem în plasa facebook scam-ului.

Nu spune nimeni sa nu mai dati like si share la o poza care va place si care are o semnificatie pentru voi. Insa:

– nu mai incercati sa aflati cine v-a vizitat profilul. Iesiti afara si beti o cafea cu un prieten, mai bine, si intrebati-l direct
– nu va ganditi ca un prieten are nevoie sa ii transferati bani in contul pe care vi l-a trimis in mesajul de pe Facebook, dati-i un telefon inainte
– nu mai incercati sa va colorati profilul, obisnuiti-va cu ideea ca Facebook e albastru
– pozele de pe Facebook nu se schimba in functie de comentariile postate.

La  Adrian Monoranu am gasit un articol interesant despre Google, advertorialele si dilema amatorului.

Zilele trecute Google a anuntat iarasi ca va penaliza drastic vanzarea de linkuri, de data aceasta si prin intermediul advertorialelor … Comunicatul oficial dat de Google explica faptul ca aceste scheme de link building si cedare/transfer de page rank nu fac altceva decat sa insele agloritmii de clasare a site-urile folositi de Google prin faptul ca ofera linkuri puternice unor site-uri cu credibilitate indoielnica.

Cam atât pentru această rundă de zapping blogosferic şi până la o nouă porţie de articole recomandate vă doresc blogăreală plăcută şi spor la citit … iar dacă aceste recomandări blogosferice v-au fost utile, puteţi să mai spuneţi şi altora despre ele … cu un share, un G+ sau un retweet.

Latest Comments

 1. Bucur 6 martie 2013
 2. Teodor Marin 6 martie 2013
 3. Adriana 6 martie 2013
 4. Ana- 6 martie 2013
  • D-Petre 6 martie 2013
 5. Mihai 6 martie 2013
 6. Alexandru Ionut 6 martie 2013
  • D-Petre 7 martie 2013
 7. Ionut 6 martie 2013
 8. Aniela Deby 8 martie 2013
  • D-Petre 8 martie 2013
 9. cotos 8 martie 2013
  • D-Petre 8 martie 2013
 10. Lucian 8 martie 2013
  • D-Petre 8 martie 2013
 11. florin 11 martie 2013