Zapping Blogosferic 24

blogo-sfera

 

Din nou şi încă odată 🙂 şi în această repriză de zapping blogosferic o să recomand tot articole din sfera bloggingului pentru că intotdeauna mai avem câte ceva interesant de descoperit sau de reamintit în acest domeniu aşa că vă invit la lectură.

Florin Roşoga are un articol tare bine documentat, care poate fi util tuturor bloggerilor care se confruntă cu problema furtului de articole

Ținând de creșterea exponențială a numărului de bloguri în limba română, mă aștept ca fenomenul furtului de articole să ia amploare. Dacă ți s-a întâmplat până acum, acest articol vrea să expună modurile în care poți reacționa. Dacă nu ți s-a întâmplat încă, e probabil o chestiune de timp până când se va întâmpla.

Denisa Bargău pune o întrebare interesantă …  Nu oricine poate să scrie un blog? şi încearcă să răspunda la ea din persectiva unei experienţe de 6 ani în blogging.

Acestea fiind spuse, m-am liniştit cu propovăduirea blogging-ului. Nu mai încerc să conving pe nimeni să-şi facă blog, am dat prea multe rateuri: Ciprian Iancu, Ştefan Ciocan, Dan Terteci sunt doar trei jurnalişti pe care i-am convins să îşi facă bloguri, dar nu am reuşit să-i conving să se şi ţină de ele.  Era o vreme când aveam foarte multe răspunsuri la întrebarea “De ce mi-aş face un blog?”. Acum sunt de părere că dacă îţi pui întrebarea asta, poate că nu eşti omul potrivit pentru blogging.

Tudor nu numai că stă pe net 🙂 dar mai şi dă câte o replică interesantă unor articole de prin blogosferă: Ultimele randuri ale unui blogger

Simt nevoia de a mă repeta încă o dată. Orice persoană care intenționează să pășească pe tărâmul modern al bloggingului este nevoită să îndeplinească mai întâi o primă cerință: să știe pentru ce își face blog. Pentru bani. Pentru dezvoltare personală. Pentru identitate online. Este acceptat inclusiv răspunsul “nu știu” atât timp cât îți conștientizezi poziția.

Andreea Ursu vine cu un articol extrem de util pe ctrl-d.ro despre Cum folosim Google Webmaster Tools pentru SEO?

Niciodată nu știi la ce să te aștepți de la Google și întotdeauna trebuie să-i “ghicești” următoarea mișcare. Cei din echipa de antispam se răzgândesc de la o lună la alta, update-urile algoritmilor devin din ce în ce mai dese. Și-atunci, trebuie să fii mereu cu ochii pe site-ul tău, pe Google și pe ce se întâmplă în rezultatele căutărilor.

LiviuR revine în rubrica mea de recomandări şi ne face cunostinţă cu Tabelul periodic al elementelor 🙂  nu, nu e vorba despre Mendeleev şi chimie … este un tabel cu toţi, sau aproape toţi factorii de optimizare SEO

 Factori ce lucreaza impreuna si care influenteaza efectiv afisarile linkurilor site-urilor voastre in SERP pe Google, Bing sau Ask! A nu se confunda cu calculul Page-rankului si a influentei acestuia in afisarile site-urilor voastre(linkurile site-urilor) in SERP!

Cam atât pentru această rundă de zapping blogosferic şi până la o nouă porţie de articole recomandate vă doresc blogăreală plăcută şi spor la citit … iar dacă aceste recomandări blogosferice vi-au fost utile, puteţi să mai spuneţi şi altora despre ele … cu un share, un plus sau un retweet :) .

 

Latest Comments

 1. Tudor 18 februarie 2013
 2. Liviu R. 18 februarie 2013
 3. Cosmin 19 februarie 2013
 4. javra 19 februarie 2013
  • D-Petre 19 februarie 2013
 5. Mihai 19 februarie 2013
  • D-Petre 19 februarie 2013
 6. DANAP.RO 20 februarie 2013
  • vienela 20 februarie 2013
 7. cotos 20 februarie 2013
  • D-Petre 20 februarie 2013
 8. LoccoChicco 21 februarie 2013