Zapping blogosferic 28

zapping blogosferic

După aproape o lună revin cu o nouă repriză de zapping blogosferic, adică o nouă porţie de recomandări blogosferice şi sper ca şi de această dată să vă recomand câteva articole interesante.

Pentru început o să menţionez campania „Susținem adevărații învingători” despre care a scris Chinezu şi a detaliat Cristian Florea, din al cărui articol este pasajul de mai jos.

Comitetul Național Paralimpic (CNP) și Olympus au lansat recent o campanie națională de sprijin al sportivilor cu dizabilități, în drumul lor spre Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro … Ei sunt adevăraţii învingători. Ei, prin efortul pe care-l depun antrenându-se, ne dau nişte lecţii de viaţă incredibile, iar prin medaliile pe care le obţin ne fac să fim mândri că suntem români. Haideţi să-i promovăm mai bine, pentru că merită!

Corina Săftescu vorbeste în articolul Care mai e locul eticii în comunicarea online? despre libertatea de a spune ce vrei, când vrei, sub ce formă vrei, fără a fi nevoie să îți asumi cele spuse.

Într-un spațiu unde comunicarea nu este reglementată, a te exprima liber este echivalent cu a putea să spui orice, în orice condiții, fără nici un fel de repercusiuni. Iar atât timp cât mediul ne va permite, fără nici un fel de amendamente, să ne lăfăim în anonimitate și să ne asumăm conținut care nu ne aparține, fiți siguri că aceste practici vor supraviețui. Pentru că unde nu e lege, este doar o tocmeală necontenită a ce este acceptat și ce nu.

Pentru cei care doresc să măsoare exact traficul şi rezultatele unei reclame/campanii şi să tragă concluzii despre eficienţa acestora, există anumiţi parametrii care trebuie introdusi în link şi despre aceştia ne spune Dragoş câte ceva.

 Probabil ai mai auzit de parametrii UTM până acum, dar cu toate acestea am văzut că sunt foarte rar folosiţi. Nu ştiu dacă ai observat, dar eu la toate bannerele pe care le pun pe alte bloguri, cer în link aceşti parametri, pentru a putea măsura rezultatele şi a trage concluzii despre eficienţa reclamei.

Am lăsat pentru finalul zappingului blogosferic de astăzi,  un infografic interesant despre starea domeniilor .RO, infografic realizat de cei de la Agile Media

Agile Media este prima agenţie din România care monitorizeaza continuu toate domeniile .ro, în acest moment peste 350K. Domeniile au cel puţin o menţiune în web-ul românesc (text, link, etc). Din informaţiile noastre în România, la RoTLD, sunt înregistrate, în total, peste 600K de domenii.

The State of .RO #Domains [Infografic] - Infografic preluat de la

În ultimul zapping blogosferic menţionam apariţia WordPress 3.6 Beta1 iar acum, la mai puţin de o lună, a apărut deja  WordPress 3.6 Beta2.

UPDATE – În 11 Mai a apărut WordPress 3.6 Beta 3, se misca destul de repede dezvoltatorii de la WoprPress.

Dacă recomandările blogosferice din această repriză de zapping blogosferic  v-au fost utile, puteţi să mai spuneţi şi altora despre ele … cu un share pe FB, un plus  pe G+ sau un retweet pe Twitter.

Latest Comments

  1. cotos 9 mai 2013
  2. Alin Nicorici 9 mai 2013
  3. Ana- 10 mai 2013
  4. mihaela 11 mai 2013
  5. Gabriel Ursan 13 mai 2013
  6. Ionut 15 mai 2013