Zenbook

asus zenbook zen

Dragoste la prima vedere,
Cine-ar fi crezut?
Să iubesc cu atâta putere,
Ca la început
Versuri de Ilie Micolov, versuri care se potrivesc foarte bine cu sloganul celor de la Asus „Do you believe in love at first sight?” pentru că este adevărat că te îndrăgosteşti de ultrabook-ul numit Zenbook, de prima dată când îl vezi. Asta dacă eşti atent pentru că la dimensiunile pe care le are – şi aici mă refer la grosime – rişti să nu-l vezi. Dacă în etapa dedicată tabletelor am dat-o pe glumă acum nu cred că mai poate fi vorba de glume pentru că Zenbook reprezintă vârful de lance al companiei Asus şi la cât de subţire este – de la 9 la doar 3 mm – putem spune că e un vârf de lance şi la propriu şi la figurat.
În Zenbook, Asus a înglobat multe tehnologii noi: USB 3.0, SATA 6Gbps, Super Hybrid Engine II, SonicMaster, procesor Intel Sandy Bridge  quad core, o soluţie grafica Intel HD Graphics 3000,  memorie  DDR3 dar primul lucru pe care il remarci este exteriorul, exceptional realizat – din aluminiu cu o finisare circulara – ce aminteşte de vechile capace de ceasuri şi greutatea cu puţin peste un kilogram. Abia după ce te îndragosteşti instantaneu de exteriorul metalic şi zvelt începi să realizezi ce combinaţie reuşită, între filozofie şi tehnologie, este Zenbook, ce componente puternice ascunde sub carcasa din aluminiu şi cum sistemul de operare, Windows 7 Home Premium, reuşeşte să coordoneze toate aceste componente, să pună totul într-un echilibru perfect, echilibru pe care fiecare dintre noi îl căutăm zi de zi  şi pe care acum, cu ajutorul acestui ultrabook de la Asus, eu îl pot obtine in fiecare zi, atât la birou cât şi într-o pauză de relaxare, pentru că Zenbook dispune de toate dotările necesare pentru a viziona un film sau pentru a urmarii un concert de muzică.
Când mă gândesc că pot lucra la un articol pentru etapa nr. 23 a concursului SuperBlog 2011 şi că pot pune ultrabook-ul la somn /sleep (trebuie să ai grijă de el ca de un copilaş drăgălaş 🙂  ) după care pot să plec aproape două săptămâni în concediu iar atunci când revin şi pun mâna din nou pe ultrabook, în două secunde pot să-mi continui editarea şi să finalizez articolul, îmi vine să cânt, din nou, ca la începutul acestui articol …
Dragoste la prima vedere,
Cine-ar fi crezut?
Să iubesc cu atâta putere,
Ca la început

Latest Comments

  1. laurentiuD 7 februarie 2012