Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin în colaborare cu Teatrul de Vest Reșița și Școala Gimnazială Nr.7 Reșița marchează vineri, 1 aprilie 2022, cu începere de la ora 10.00, la Filiala ,,Lunca Bârzavei” a bibliotecii, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii.

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Cu acest prilej va fi lansată ediția a X-a a proiectului internațional ,,Prietenie pe o sfoară”, inițiat de Biblioteca Județeană Brașov și derulat de bibliotecile publice și școlare din România și Republica Moldova, în perioada aprilie – iulie 2022.

Startul activităților edițiilor anuale pentru acest proiect este dat la 2 aprilie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Inițiată în 1967, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii marchează ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.
Anul acesta, proiectul „Prietenie… pe o… sfoară…“ are ca temă cartea ,,Micul Prinț” de Antoine Saint-Exupery, considerată una dintre cele mai citite cărți din istoria literaturii universale.

Invitat special pentru a lectura copiilor din Micul Prinț este Alexandru Moldovan, actor al Teatrului de Vest Reșița.

Elevii clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială nr. 7, coordonați de prof. înv. primar Cristina Ardeleanu, vor prezenta cărțile preferate și desenele realizate în cadrul proiectului de promovare a lecturii, ,,O carte pe zi”. Desenele vor rămâne expuse în cadrul bibliotecii pentru a inspira și a invita la lectură și alți copii care ne vor trece pragul.

Activitățile dedicate copiilor vor continua la bibliotecă în prima săptămâna a lunii aprilie, cu acordarea Trofeului Micului Cititor ( celui mai activ cititor copil din anul 2021) și lansarea unei noi ediții a concursului national de lectură ,,Bătălia cărților”.

 
Clara Maria Constantin
manager
Caraș-Severin

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.