Bântuind eu, zillele trecute, prin blogosferă în căutarea unor chestii interesante, am întâlnit un nume care m-a surprins tare plăcut – Biblioteca Prăfuită, aşa că mânat şi de curiozitate, am dat repede o fugă până acolo, ca să văd cum e cu praful digital asezat peste carti 🙂 .
Am descoperit un loc frumos, o temă elegantă, chiar dacă biblioteca prăfuită e construită pe un domeniu gratuit. Tot scotocind printre rafturi, am dat şi peste un concurs, în care pentru a participa trebuie să-ţi scrii părerea despre acel blog, aşa că am şi trecut la treabă.
Primul lucru vizibil e headerul cu titlul si logo-ul acestei biblioteci prăfuite- titlul după cum am spus şi mai sus, m-a lovit direct la „corazon” iar logo-ul îmi pare chiar reuşit (ca şi cel din acest articol, prezent intr-o altă pagină a blogului). Ei si cand am dat peste pasajul de mai jos, s-a dus pe apa sâmbetei toată încercarea mea de analiză tehnico-ştinţifică a blogului … si asta pentru că m-au năpădit amintirile.
„Dacă ai fost vreodată într-o bibliotecă a şcolii, sau locală sunt sigur că ai văzut cel puţin un strop de praf pe cărţile aşezate pe rafturi, cărţi care nu mor niciodată, aceeaşi senzaţie încercăm să oferim şi noi.”
Şi cum să nu mă năpădească amintirile când am petrecut multe ore în biblioteca scolară citind şi chiar ascunzând cărţi interesante în raioanele cu propaganda de partid, ca să nu le gasească colegii şi să le pot împrumuta peste câteva zile, deoarece nu aveam voie să împrumutăm mai mult de trei cărţi deodată.
Începând din clasa a patra, am făcut parte din cercul de teatru al scolii şi până la terminarea gimnaziului, în sala unde era amenajată biblioteca scolară, am făcut repetiţiile pentru fiecare piesă de teatru, pe care trebuia să o pregătim, pentru diverse concursuri şcolare sau serbări de sfârşit de an.
Am avut noroc şi de o bibliotecară cu multă ştiinţă şi dragoste de carte, aşa că am fost un grup de 10-12 elevi, care am stat muuult timp pe capul ei … cu treabă şi fără treabă sau ascultându-i relatările despre vizitele în Italia, unde mergea în fiecare vară şi de unde aducea benzi de magnetofon cu muzică. Când am facut şcoala, mergeam cu abacul în ghiozdan, nu cu iphone 4S în buzunar, aşa că muzica o ascultam la radio sau la magnetofon.
Dar hai să mă extrag din raftul cu amintiri şi să vă spun că în Biblioteca Prăfuită puteţi găsi şi cărţi gratuite dar şi e-book-uri sau cărţi care pot fi achiziţionate contra cost iar administratorul are şi umor, botezând sitemap-ul „Busola Blog” – „Dacă te pierzi prin bibliotecă noi îţi oferim o busolă” 🙂
„Biblioteca Prăfuită este locul unde nu te poţi plictisi, aruncă-ţi plictiseala în Recycle Bin!”
Multumim pt pont.
Chiar daca „rafturile” acestei biblioteci virtuale nu sunt atat de pline pe cat ne-am dori, este o idee minunata si de viitor.
Foarte interesant
Si mai interesant ar fi daca ai citi pagina cu „Reguli Pe Blog” pentru ca altfel, la urmatorul comentariu de tipul asta, ajungi in SPAM si de acolo nu te mai scoate nici Google.
Da, multumesc pentru pont, voi intra si eu sa dau o raita prin „biblioteca prafuita”. Mi-ai trezit si mie niste amintiri legate de copilarie si tinerete, bibliotecile prin care rand pe rand am trecut, de la cea pentru copii pana la cea judeteana cu mirosul lor specific de carti vechi (cele noi nu prea zaceau pe rafturi si trebuia sa te ai bine cu bibliotecara sa ti le retina ), mai apoi sala de lectura unde citeam carti care nu se puteau imprumuta acasa si unde am invatat si pentru facultate…. o ce timpuri frumoase! Hai ca am devenit nostalgica si sunt departe de a fi persoana care sa spuna ca ii pare rau dupa timpul trecut sau ca „inainte a fost mai bine”
Nu prea se mai citesc carti in ziua de azi, daca doresti o informatie o gasesti mult mai usor utilizand internetul, spun eu ca numarul cititorilor de carti a scazut enorm in ultimii ani.
„Biblioteca Prăfuită” doar numele ma face foarte curios :)) o sa suflu praful de pe cateva carti,sa vad ce e pe acolo!
Interesant! O sa arunc o privire ca m-ai facut tare curios!
hahaha :)) ar trebui sa stergem si noi praful mai des, sa citim mai mult 😀
mersi pt pont…:d
Bun pont.
Initial, pana sa accesez articolul ma gandeam ca o sa scrii ceva referitor la evolutia tehnologiei si la interesul tot mai mic al romanilor si, in general, al oamenilor pentru cititul clasic si trecerea, prea brusca din punctul meu de vedere, la folosirea e-book-urilor si a altor ‘tehnologii’ care ne-au cam robotizat in ultimul timp.
Eu am ebook reader dar tot cartile le prefer 😀 imi place sa subliniez pasajele preferate , sa-mi pun colt la carte :)))…mda cat despre biblioteca asta de care zici nu am auzit pana acum dar cred ca ar trebui sa fac o scurta vizita 😛
O initiativa demna de apreciat si de promovat!
Am aflat si eu de site-ul asta (l-am vazut in lista ta de legaturi reciproce acum cateva zile) si am intrat din curiozitate. Am fost placut surpins de ceea ce am gasit. Pare unul dintre site-urile care ofera vizitatorului un spatiu in care sa se simta cum vrea el:)