Reşiţa Locomotives

Resita Locomotives

În octombrie 2012 „Reşiţa Locomotives” a orgazizat prima întâlnire de selcţie pentru amatorii de fotbal american la Reşiţa. Am fost prezent  la acea întâlnire, am fost prezent şi după o săptămână la primul antrenament şi am scris pe romaniapeblog.ro (site-ul se pare ca nu mai este online) despre această frumoasă şi interesantă întâmplare care i se datorează medicului stomatolog Raul Siladi.

Mă bucur că am fost prezent la acest prim antrenament al unei viitoare echipe sportive şi voi încerca să fiu un martor obiectiv la dezvoltarea fotbalului american şi la Reşiţa.

Cam aşa am scris atunci, în octombrie 2012, despre Reşiţa Locomotives iar acum mă bucur din nou pentru că după cinci luni, Raul Siladi (ajutat şi de Valerius Biste) a „recidivat” şi a organizat o nouă întâlnire de selecţie, la care  bineinţeles că am fost prezent pentru a vedea câţi au mai rămas de la prima preselecţie organizată în toamnă şi câţi au participat peste iarnă la antrenamentele desfăşurate în sală. M-am bucurat să aflu că „lotul” nu s-a micşorat şi că la antrenamentele din sală au fost prezenţi aproape toţi viitorii  „fotbalişti americani” din lot.

În timpul săptămânii trecute iarna a cam pus din nou stăpânire pe oraş şi poate că din acest motiv au venit doar 5 noi amatori de mişcare şi sport, din care doar trei au au participat efectiv la cele câteva teste fizice: – alergare pe distanţa de 40 yarzi, săritură în lungime de pe loc plus încă două probe de îndemânare şi viteză specifice fotbalului american. Toate rezultatele au fost notate pe fişele tehnice, aşa cum s-a făcut de fiecare dată, pentru a se putea urmării evoluţia şi progresul sportivului în timp.

La testele fizice au participat şi câţiva sportivi din vechea gardă tocmai pentru a le fi verificată evoluţia dupa antrenamentele de sală din timpul iernii. Conform afirmaţiei făcute de către Raul Siladi, performanţele fizice ale acestora s-au îmbunătăţit cu aproximativ 15 procente. Alte amănunte despre Reşita Locomotives puteti afla de pe site-ul echipei sau de pe pagina de facebook , de unde am aflat şi eu că în acest an, jucătorii echipei Reşita Locomotives s-au alăturat echipei Timisoara 89ers în vederea participării în Campionatul Naţional.

În data de 9 martie câţiva jucători de la Reşiţa au participat la un meci de pregătire, disputat la Baza Sportivă Textila din oraşul de pe Bega, între  echipele Timisoara 89ers  şi Klek Knights din Serbia dar eu sper că pe parcursul acestui an se vor mai găsi în Reşiţa cei câţiva amatori de mişcare şi sport, desfăşurat într-un cadru organizat, pentru a se putea coagula o echipă care să se înscrie sub nume propriu în campionatul viitor mai ales că din luna noiembrie Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a emis un ordin prin care fotbalul american, acest sport foarte popular peste Ocean, se poate disputa cu „acte în regulă“ şi în România.

În echipa Reşita Locomotives media de vârstă este de peste 25 de ani şi asta se vede şi în maturitatea de care au dat dovadă atunci când au ales să se implice în cadrul campaniei „Un strop de sânge pentru un copil!” şi să participe la o acţiune de donare de sânge. Până când echipa Reşita Locomotives îşi va face antrenamentele afară (când sper sa le fac  câteva fotografii în celebrul echipament de fotbal american) vă las în compania acestor fotografii, unele de la preselecţia din octombrie 2012 plus câteva de duminică 17 martie 2012.

Go Reşiţa Locomotives,  Go Locos !!!

Latest Comments

  1. Ana- 18 martie 2013
  2. mihaela 19 martie 2013
    • D-Petre 20 martie 2013
  3. Centurion 19 martie 2013
  4. Inu 20 martie 2013
  5. Pingback: Recomandarile lunii martieNea Blogu' 4 iulie 2014