Zapping blogosferic 29

Navigând prin blogosfera românească am mai găsit câteva articole pe care o să le recomand în această repriză de  zapping blogosferic. Sper să le citiţi cu plăcere şi să găsiţi informaţii interesante.

Florin Rosoga are un articol amplu despre ce poţi face în cazul în care descoperi că ţi-au fost preluate, fără acordul tău, articole sau imagini de pe blog.

Ținând de creșterea exponențială a numărului de bloguri în limba română, mă aștept ca fenomenul furtului de articole să ia amploare. Dacă ți s-a întâmplat până acum, acest articol vrea să expună modurile în care poți reacționa. Dacă nu ți s-a întâmplat încă, e probabil o chestiune de timp până când se va întâmpla.

Pe blogul Chaika.ro am găsit o atenţionare despre iminenta apariţie a Penguin 2.0 şi câteva sfaturi SEO despre cum putem întâmpina ceva mai pregătiţi noua versiune de Penguin de la Google.

Veste bună sau rea, ieri Matt a anunţat că în următoarele câteva săptămâni se va face trecerea la Penguin 2.0, iar treaba asta ar trebui să vă determine pe toţi să vă apucaţi de curăţenia de primăvară. Cum în ultimele luni am navigat pe sute şi sute de bloguri, am avut privilegiul de-a beli ochii la fel de fel de gafe şi tâmpenii, care la un viitor update de algoritm ar putea trimite bloggerul în neant.

PrietenulPC.ro are un articol despre 10 reguli de comunicare pe internet unde ne povesteşte despre Netiquette /net-i-ket  adică despre eticheta pe internet şi modul corect de comportare al utilizatorilor  într-un mediu on-line.

Regula de aur a etichetei pe Internet, este de a trata pe alţii, aşa cum doreşti să fii tratat. Fă pentru alţii online, aşa cum ai face pentru tine. Regula de aur a netichetei poate suprascrie orice normă specifică, deoarece reprezinta spiritul netichetei, acela de a fi civilizat.

Despre cum se scrie sau rescrie un articol pe cuvinte cheie putem afla de pe RomanianCopywriter.ro

Știind cuvintele cheie cele mai căutate, putem pătrunde în mințile oamenilor ca să anticipăm ce vor căuta în continuare. Dacă știm ce cuvinte caută audiența noastră, putem vorbi pe limba lor și putem scrie, din timp, exact conținutul pe care ei urmează să-l caute.

 Am lăsat pentru final o jucărie de care m-am „împiedicat” 🙂 recent … posibilitatea de a crea diverse infografice prin intermediul site-ului www.visual.ly. Aveţi mai jos un exemplu cu un infografic despre activitatea de pe acest blog, realizat prin preluarea datelelor din Google Analytics.

Infografic-Analytics

Dacă recomandările blogosferice din această repriză de zapping blogosferic  v-au fost utile, puteţi să mai spuneţi şi altora despre ele … cu un share pe FB, un plus  pe G+ sau un retweet pe Twitter.

Latest Comments

 1. Vlad Ciochina 23 mai 2013
 2. Chaika 23 mai 2013
  • D-Petre 23 mai 2013
 3. Bucur 23 mai 2013
 4. psi 23 mai 2013
  • D-Petre 23 mai 2013
 5. Alex 23 mai 2013
 6. Gabriel Ursan 24 mai 2013
 7. Iftime Alexandru 26 mai 2013